جهاد در اسلام

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه
1 دیدگاه

اسلام در ذات خود دین خشن، جنگ طلب، تجاوزگر و تروریستی است و در واقع اندیشه ی سیاسی مرگبار و فاشیستی است که ماهیت خود را در سایه خرافات فراطبیعی و نامحسوس که مورد علاقه عوام مردم است پنهان می کند. ترکیب اسلام، قدرت و سیاست معجون وحشتناک و بسیار زیان آوری است که ادامه حیات بشری را از گذشته همواره مورد تهدید قرار داده است.
توحش و خشونت از پیامد های باورهای اسلامی فرد مسلمان است که در رفتار و کردار او نمایان می شود و «جهاد» نیز یکی از اصولی ترین نمود های قانونی و نامگذاری شده این توحش و خشونت طلبی در اسلام است.

از دیدگاه مسلمانان جهاد دارای اهداف مقدسی مانند براندازی شرک، مبارزه با تبهکاران و گمراهان، پاسداری از نظام اسلامی و دفاع از مرز ها است و از نگرش آنها، این اهداف موجب می شود تا این نوع جنگ ها نسبت به دیگر جنگ ها برتری داشته باشد. به خصوص اینکه وعده پاداش بسیار عظیمی به فرد جهادگر داده شده است و این پاداش بهای معامله ای است که مومنان به ازای گذشتن از جان و مال خود در راه خدا دریافت خواهند کرد.

فقه اسلامی جهاد را مشروع و واجب میداند و از مومنان می خواهد، زمانی که شرایط را برای جهاد مساعد دیدند نسبت به انجام آن اقدام کنند و دلیلش این است که مسلمانان، اسلام را آخرین و تنها دین روشن و برحق برای دستیابی به سعادت بشریت می دانند بنابراین این حق را نیز برای خود قائل هستند تا با جنگ و کشتار غیر مسلمانان و هر آن کسی که اسلام را نمی پذیرد، موانع موجود برای دستیابی به این هدف بزرگ و حکومت واحد جهانی را به راحتی کنار بگذارند.

البته برخی از فقها و روحانیون اسلام در مواقع صلح و در زمانی که مسلمانان قدرت تجاوز به دیگران را ندارند با تعابیر و تعاریف متفاوتی که از واژه جهاد ارائه می کنند، مانند دفاعی بودن جهاد و … سعی می کنند تا حساسیت ها و انتقاداتی که به قوانین ضد بشری اسلام وارد می شود را کاهش دهند تا بتوانند تا حدودی بازار دین فروشی خود را سرپا نگه دارند ولی در زمان و مکان مناسب از این آیات جنایی جهت دستیابی به منافع و اهداف خود استفاده خواهند کرد. ( به اسلحه ای که در دستان ائمه جمعه است توجه کنید)

اما آنچه که از آیات صریح قرآن، رفتارهای محمد یا پیروان او و وقایع تاریخی مشاهده می شود تصویری واقعی از ماهیت و چگونگی جهاد اسلامی را به ما نمایش می دهد.

جهاد از دیدگاه قرآن

از دیدگاه قرآن شرک (خداناباوری یا آتئیسم) و بت پرستی یک نوع خرافه، انحراف و در واقع یک نوع بیماری فکری و اخلاقی است که باید ریشه کن شود. اسلام میگوید که باید صحنه زمین از آلودگی به شرک و بت پرستی پاک شود و به همه ی مسلمانان نوید می دهد که سرانجام توحید و یکتاپرستی بر جهان حاکم خواهد شد.

در سوره بقره آیه 193 گفته شده است:
وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَيَكُونَ الدِّينُ لِلَّهِ ۖ فَإِنِ انْتَهَوْا فَلَا عُدْوَانَ إِلَّا عَلَى الظَّالِمِينَ

ترجمه فارسی آیه:
و با کفار را بکشید تا فتنه و فساد از روی زمین برطرف شود و دین خدا حاکم باشد و بس، و اگر (از فتنه) دست کشیدند (با آنها عدالت کنید که) تجاوز جز بر ستمکاران روا نیست.

در سوره توبه آیه 111 میخوانیم:
إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَی مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْو لَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ یُقَتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَیْهِ حَقّاً فِی التَّوْرَیةِ وَالْإِنجِیلِ وَالقُرْءَانِ وَمَنْ أَوْفَی بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُواْ بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُم بِهِ وَذَ لِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ.

ترجمه فارسی آیه:
در حقیقت خدا از مؤمنان جان و مالشان را به [بهای] اینکه بهشت برای آنان باشد خریده‌ است همان کسانی که در راه خدا می‌جنگند و می‌کشند و کشته می‌شوند [این] به عنوان وعده حقی در تورات و انجیل و قرآن بر عهده اوست و چه کسی از خدا به عهد خویش وفادارتر است پس به این معامله‌ای که با او کرده‌اید شادمان باشید و این همان رستگاری بزرگ است.

همانطور که در آیه بالا مشاهده می کنید و پیش از این نیز گفته شد، الله قول ویزای بی قید و شرط بهشت خود را به مسلمانانی داده است که در راه او و در راه گسترش و نفوذ هرچه بیشتر دین او کشته شوند و به نوعی الله، در این معامله بدهکار شخص جهادی است که باید به سرعت قرض خود را هرچه سریعتر به فرد جهادگر بپردازد.
برای مسلمانی که تمام فکر و ذهن و هدف زندگی اش دستیابی به بهشت و آمیزش با حوریان سکسی است، چه چیزی بهتر، سریعتر و راحت تر از جهاد در راه الله می تواند باشد؟

در سوره صف آیه 4 آمده است:
إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفّاً کَأَنَّهُم بُنْیَانٌ مَّرْصُوصٌ.

ترجمه فارسی آیه:
همانا الله کسانی را دوست دارد که صف بسته و در راه او بکشند، چنان که گویی بنای بسیار مستحکم سربی هستند.

بندگان و مومنان مورد علاقه الله، کسانی هستند که با همدیگر متحد شوند و در راه دستیابی به اهداف او شروع به کشتار کنند. پیش از این نیز گفته شد که بسیاری از علما و فقهای اسلام فتوا داده اند که اگر شرایط جهاد و جنگ با کفار برای مومنان مهیا بود، بدون معطلی و حتی بدون اجازه از عالم یا فقیه می توانند جهاد را انجام دهند.

دعوت قرآن از مسلمانان برای جهاد در بسیاری از آیات دیگر نیز مشاهده می شود. در واقع هدف محمد از برپایی اسلام، جمع آوری آدم کش ها و تشکیل سپاهیانی است تا بتواند از آن برای تسلط و غارت اعراب بیابان نشین و بعد از آن حمله به همسایگان شبه جزیره عربستان استفاده کند. یه همین دلیل است که حجم بسیاری از آیات قرآن را نیز به موضوعاتی پیرامون حرب، قتال و جهاد اختصاص داده است.

جهاد در روایات و دیدگاه پیروان محمد

در منابع فقهی مسلمانان روایات بسیاری در رابطه با عظمت و اهمیت جهاد مشاهده می شود که در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم.

علی ابن ابیطالب امام اول شیعیان در خطبه 37 کتاب نهج البلاغه درباره جهاد گفته است:
جهاد دری است از درهای بهشت که خداوند تنها به روی اولیاء خاص خویش گشوده است و آن لباس تقوا و زره نفوذ ناپذیر و سپر اطمینان بخش الهی بر پیکر مجاهدان است.

همچنین در نقل قول دیگری از او در جلد پنجم کتاب فروغ کافی آمده است:
خداوند عزوجل جهاد را واجب کرده، و آن را بزرگ شمرده و یاری و یاورش قرار داده‌است. به خدا سوگند که دنیا و دین جز با جهاد اصلاح نمی‌شود.

علی ابن ابیطالب یکی از بارزترین و برجسته ترین شخصیت های تاریخ اسلام است که بسیاری از انسانها به دست او کشته و سلاخی شده اند.
بسیاری از فقها و روحانیون نیز به خصوص در اسلام شیعی، توصیه ها و رهنمود های او را مرجع تصمیم گیری ها و فتواهای خود قرار می دهند. امام و رهبری که تنها راه اصلاح دین و دنیا را جهاد می داند این پیام را به پیروان خود القا می کند که گفتگو و بحث منطقی و عقلانی با کافران و غیر مسلمانان بی فایده است و تنها راه برای برطرف کردن مشکلات اسلام جهاد در راه الله و برداشتن مشرکان از سر راه است.

در حاشیه این مطالب باید به این نکته توجه داشت که مسئله جهاد برای اعراب از اهمیت و جذابیت بسیار بالایی برخوردار بوده است و بسیاری از افراد تنها به دلیل اینکه بتوانند در جهاد شرکت کنند و سهمی از غنائم به دست بیاورند به اسلام می پیوستند. همین جذابیت جهاد باعث می شد که عده ای خلافکار، اراذل و دزد حرفه ای مانند خالد بن ولید به اسلام بپیوندند تا بتوانند سود و غنائم بیشتری کسب کنند.
پروفسور ویلیام مونتگومری وات (W. Montgomery Watt) یکی از بزرگترین اسلام شناسان معاصر معتقد است « حمله به کاروان ها و قبایل دیگر را می توان به گونه ای ورزش رسمی منطقه عربستان در آن دوران دانست. » و این ورزش نیز پیش از اسلام هم همان غزوه نام داشته است.

زشتی و پلیدی جهاد اسلام به قدری زیاد است که بهترین تصمیم برای یک انسان خردگرا و اخلاق مدار این است که تنها به همین دلیل اسلام را کنار بگذارد و وظیفه هر انسان آزاد و روشنفکر این است با قلم و گفتار این نظام سیاسی انسان ستیز و متجاوز به حقوق بشر را رسوا و چهره واقعی آن را به جهانیان نشان دهد.

صفحه اینستاگرام آتئیست ایران
کانال تلگرام آتئیست ایران

این مطالب را به اشتراک بگذارید

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • چاهست و راه و دیدهٔ بینا و آفتاب

    تا آدمی نگاه کند پیش پای خویش

    چندین چراغ دارد و بیراه می‌رود

    بگذار تا بیفتد و بیند سزای خوایش

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست