حمایت از آتئیست های جهان در مقابل قوانین «توهین به مقدسات»

حمایت از آتئیست های جهان در مقابل قوانین توهین به مقدسات

ما در جهانی زندگی می کنیم که نقشه ژنوم انسانی توسط خود انسان ترسیم شده است. 51 سال از اولین باری که انسان ها قدم بر روی ماه گذاشته اند می گذرد. ما به عنوان یک گونه، حتی می توانیم یک قلب معیوب را از بدن خارج و آن را با یک قلب اهدایی جایگزین کنیم و گونه خود را حفظ نماییم. به طور خلاصه، ابعاد و مقیاس دستاوردهای فناوری، علمی و دانش انسان به حدی پیشرفت کرده است که قابل تشویق و افتخار است.

روی دیگر این پیشرفت و افتخار، این است که ما همچنان به نگهداری از قوانین و عقاید منسوخ و غیر منطقی پافشاری می کنیم که حتی در جوامع مدرن و صنعتی نیز هیچ نفع اقتصادی و اجتماعی برای کشورها ندارند. یکی از این قوانین، قانون برخورد با کفر گویی یا توهین به مقدسات است.

اکثریت رو به رشد کشورهای جهان، قوانین مرتبط با کفر گویی یا توهین به مقدسات را برچیده اند و یا دیگر فرد را به عنوان مجرم تلقی نمی کنند. اما همچنان کشورهایی که اکثریت مسلمان دارند، این قوانین همچنان باقی و اجرا می شود. در کشورهایی مانند پاکستان و ایران، مجرمین حتی با مجازات اعدام نیز روبرو خواهند شد.

توهین به مقدسات صرفاً محدود به انتقاد از یک دین یا پیامبر یا خدا نیست، چراکه در سال 2016 دادگاهی در مصر به صورت غیابی یک جوان آتئیست با نام «مصطفی عبدالنبی» را به دلیل انتشار مطلبی در فیسبوک خود در حمایت از آتئیستم، به 3 سال حبس محکوم کرد.

این قوانین، مشکلات وحشتناکی را برای آتئیست های این کشورها ایجاد می کند. بیخدایان نه به دلیل دزدی و یا تجاوز، بلکه فقط به دلیل عقاید مخالف خود با سالها زندان و یا اعدام روبرو می شوند.

مجازات توهین به مقدسات در ایران و پاکستان

در میان کشورهای جهان، پاکستان و ایران سخت ترین مجازات ها را برای توهین به مقدسات در نظر گرفته اند. اهانت به قرآن یا محمد پیامبر مسلمانان می تواند با مجازات حبس ابد و یا اعدام روبرو شود. در پاکستان بسیاری از متهمین قبل از اینکه رویه دادگاه به پایان برسد، مجازات می شوند. در ایران نیز نمونه هایی از قتل در زندان ها (مانند علیرضا شیرمحمدعلی) در مدت حبس گزارش شده است.

در ایران، اتهام های مربوط به توهین به مقدسات، در قالب جرم «مفسد فی الارض» قرار می گیرد که شامل هر فعالیتی است که در تقابل با ایدئولوژی اسلامی، مذهبی و سیاسی حکومت باشد. در یک سال اخیر 18 نفر (غیر از متهمین و اعدام های ثبت شده)، توسط گروه های مذهبی و تندرو در ایران (حزب الله ی ها و سپاه پاسداران) کشته شده اند که خارج از سیستم قضایی جمهوری اسلامی صورت گرفته است.

توهین به مقدسات در کشورهای جهان

این رویدادهای نگران کننده در حالی رخ می دهد که بسیاری از کشورهای جهان قوانین مربوط به برخورد با توهین به مقدسات و کفرگویی را لغو کرده اند. برای نمونه در کشورهای در استرالیا، هلند (از سال 2014)، دانمارک (از سال 2017)، نروژ (2014)، کانادا (2018)، آمریکا (هیچ قانون کفرآمیزی در سطح فدرال ندارد) و … این قوانین غیر منطقی و منسوخ را از میان برداشته اند.

موارد فوق نشان می دهد که بسیاری از کشورهای جهان، قوانین و جوامع خود را به سمتی سوق می دهند تا شهروندان بتوانند عقاید و نظرات خود را بدون ترس و نگرانی در مورد دین و مقدسات بیان کنند و به اشتراک بگذارند.

وظایف سازمانهای سکولار در مقابل قوانین توهین به مقدسات

در واقع این تغییرات وظیفه بیشتری را بر عهده سازمان های سکولار و آتئیست های جهان می گذارد تا با روشنگری و تقویت ارزش های اخلاقی و انسانی، حضورشان را در سطح جوامع نشان دهند. سازمان های سکولار باید این اجماع جهانی را علیه حکومت های مذهبی (مانند ایران و پاکستان) با قدرت بیشتر ادامه دهند تا قوانین برخورد با «توهین به مقدسات» و کفرگویی را کنار بگذارند و به آنها ثابت کنند که در مقابل نقد مصونیت ندارند و نمی توانند افراد را صرفا به دلیل اینکه عقاید متفاوتی دارند اعدام و یا زندانی کنند.

اتحادیه جهانی آتئیست ها (Atheist Alliance International) تا زمانی که در دنیا شاهد آزادی بیان و تفکر و همچنین برچیده شدن این قوانین منسوخ و غیر منطقی باشد به مبارزه و فعالیت خود ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد تا هر فردی آزادانه بتواند بدون ترس از مجازات و انتقام جویی، دین خود را ترک کند.

همچنین در صورت تمایل برای حمایت از صندوق جهانی آتئیست ها می توانید اینجا کلیک کنید.

صفحه اینستاگرام آتئیست ایران
کانال تلگرام آتئیست ایران

این مطالب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست